אוניית הבוטיק ריביירה של אושיאניה קרוז: שייט יוקרתי במיוחד לחובבי הבישול עם חוויות קולינאריות מיוחדות

השייט היוקרתי כולל סדנאות בישול,  סיורים קולינאריים ותפריט עשיר ומשובח

בת-שבע כביר

אוניית הבוטיק RIVIERA  מבית OCIANIA CRUISES מביאה עימה בשורה מיוחדת לאוהבי הקולינאריה המשובחת ולחובבי הבישול.  האונייה משלבת בין קולינאיריה משובחת לבין סדנאות בישול של שפים, שאף מתלווים לנוסעים בסיורי השווקים במקומות העגינה. 

לאחרונה הוזמנתי לסיור עיתונאים  באוניית הבוטיק RIVIERA  מבית OCIANIA CRUISES שעגנה בנמל אשדוד, כחלק ממסלול שייט בן 12 ימים שתחילתו  בפיראוס (אתונה) וסיומו ברומא (ציוויטווקיה). מדובר באונייה מרשימה עם  15 קומות ,  1,258 נוסעים ועוד 800 אנשי צוות המבטיחים רמת שירות גבוהה ביותר.

את פנינו קיבלו אורי שנבל, מנכ"ל חברת "סנורומה" המייצגת את חברת OCIANIA בישראל, כשלצידו שף האוניה אודיר פאריד, הידוע בעולם הקולינאריה בצרפת ומנצח ביד רמה על 8 המסעדות באונייה יחד עם 140 סו שף.  לדברי אורי שנבל, חברות השייט היוקרתי גילו שהנוסעים מחפשים ערך נוסף שיעצים את חוויית השייט היוקרתי, וכחלק מהטרנד הזה ניתן לצאת לשייט הכולל   הרצאות בנושאים מסוימים, או שייט עם   דגש על נושא מסוים ובהתאם לכך גם מתוכנן המסלול ונמלי העגינה.

הצצה לסודות עולם הבישול היוקרתי

שנבל הוסיף כי חברת השייט "סנורמה" גילתה שכחלק מהטרנד הזה, ישנה  התעניינות וביקושים חדשים מצד הקהל הישראלי לקרוז בוטיק המביא אתו עומק וחוויה למתעניינים בנושא הקולינאריה, וכדי לתת מענה לכך, חברת "סנורמה" מציעה את הקרוז של חברת אושיאניה, שבו הנוסעים ילמדו לבשל , ירדו לסיורי חוף בשווקים בליווי  שף ישראלי , וכך יוכלו ליהנות מחבילה של נופש, חיים טובים וקולינאריה יוקרתיים.

השף אודיר פאריד הוביל אותנו בין מטבחי האונייה שבלטו במשטחי הנירוסטה הבוהקים בניקיונם ועם הסדר המופתי והשקט המפתיע, כשברקע הריחות המשכרים ומעוררי התיאבון של אפיית הלחמים והעוגות הצבעוניות והמעוצבות בצלחות ההגשה היוקרתיות.
מצידו השני של המטבח הגיעו לאפינו ריחות של בישול אסיאתי  של אורז עם ריח חומץ עדין שהסו שף ערבב לאיטו .  השף אודיר פאריד הראה לנו את ספר המתכונים עב הכרס של מסעדת "Red Ginger" המכיל מאות עמודים של מתכונים סודיים ומדויקים  הנשמרים  באדיקות מזה שנים מבלי לשנות  את המרכיבים.

בהמשך הסיור ביקרנו בבית הספר לבישול שהינו היחידי מסוגו בענף הקרוזים.  בית הספר לבישול  מרווח ומצוייד במיטב הטכנולוגיה והכלים החדשניים להעשרת חוויית הבישול וכולל  12 עמדות בישול ל- 24 תלמידים ,  כאשר שף וסו שף יעבירו סדנאות בישול של המטבח הצרפתי, היווני והספרדי.
להעצמת חווית לימוד הבישול, השף יצטרף לסיורי השווקים המקומיים בהם תושלם חווית הבישול על ידי קנייה של המצרכים המקומיים לתפריט  בבית הספר לבישול  שעל האונייה.

8 מסעדות עם עיצוב יוקרתי וחוויה קולינארית עשירה

המעבר בין הביקור במטבחים למסעדות הדגיש  את המחשבה הרבה שהושקעה בעיצוב ובאווירה הייחודית  של כל אחת  מ-8 המסעדות. את פנינו קידמו נברשות משובצות באבני סברובסקי יוקרתיים, כלי כסף וצלחות מבית Versace  שעלות כל צלחת 300 $ כשלצידן סדרת כוסות יין מעוצבות. התפאורה הבלתי נשכחת של המסעדות כוללת בין היתר מפלי מים, ובמסעדת האסיאתית וילון הנפתח כמו בהצגת תיאטרון לחלון המטבח שם תוכלו לראות את עבודת השפים בהכנת המנות.

אחת המסעדות שהתרשמתי ממנה היא מסעדת Privee , אשר בשונה משאר המסעדות היא משמשת כמסעדה ל-10 סועדים כחדר פרטי . המסעדה פונה לים ובמרכזה ניצב שולחן גדול  בצבע לבן של המעצב דקוטה ג'קסון עם כסאות עור מוגבהים. להשלמת הפאר והיוקרה,  מונחות  על השולחן צלחות מרובעות וגדולות בצבע לבן, ונברשת וניציאנית יוקרתית משתלשלת מהתקרה .

מסעדות נוספות להנאת הנוסעים באונייה הן: המסעדת הצרפתית The Bistro, מסעדת בשרים ומאכלי ים Polo Gril, מסעדת Red Ginger האסיאתית, מסעדת Toscana  על טהרת המטבח האטלקי, מסעדת  Wave Grill  ומסעדת Baristas.
בכול הפאר הזה גם אי אפשר היה להתעלם מנברשת הקריסטל   מחברת  la  Lique שהובאה במיוחד מצרפת, מאזורי הישיבה הפרטיים והנוחים המרוהטים ברהיטי עור, מהתמונות התלויות בפרוזדורים בביצועם של מיטב הצירים.

חוויה טוסקנית במיטבה

בתום הסיור הוזמנו לארוחת צהריים במסעדה האיטלקית Toscana שהייתה חוויה בפני עצמה. בכניסה למסעדת ניצב על גבי שולחן גלגל גבינה פרמיג'נו שמקורו בעיר פארמה שבאיטלה, כאשר השף אנטוניו הדגים את צורת החיתוך המיוחדת עם סכין נירוסטה חדה. הטקס המשיך בבחירת שמן הזית האיכותי שנמזג על צלוחיות קטנות בתוספת רוטב בלסמי מובחר לתיבול מבחר הלחמים המיוחדים שהוגשו בסלסלה. ברקע נשמעה מוסיקה איטלקית והמלצרים הציעו לנו מבחר יינות יוקרתיים. מנת הפתיחה הייתה מפתיעה וטעימה : קציצת תפו"א קריספי מבחוץ עם טעמים עדינים מבפנים ומעליה כתר של קרם עם קוויאר – סברוגה. המנה השנייה הוגשה בצלחת עמוקה וכללה רביולי לובסטר עם רוטב עדין מעוטר בבזיליקום. למנה העיקרית הזמנתי מנת בשר בקר שעליה הונחה מצנפת דקה של גבינת פרמג'ן ומסביבה ריבועים קטנים ומעוצבים של תפוח אדמה ולצידו עגבניות קטנות קליות. מבחר הקינוחים שהוגש היה עוגות צבעוניות ומעוצבות  עם פירות העונה, עוגות שוקולד איכותי, עוגיות מאקרון  צבעוניות וכמובן  קפה ותה.

 

 

השאירו פרטים
ואנחנו נחזור אליכם בהקדם האפשרי
decorative line