חג המולד במלון רימונים מעיין נצרת: חגיגה של טעמים בלב העיר העתיקה

השווקים הססגוניים, הרחובות המקושטים בעצי אשוח, התאורה הצבעוניות, כנסיית הבשורה ואתרי תיירות נוספים הופכים את העיר נצרת ליעד מיוחד בכריסמס

בת-שבע כביר

במקום לנהור לאירופה הקפואה כדי לחוות את אווירת חג המולד, אפשר וגם מומלץ להגיע לנצרת, לסייר בשווקים הססגוניים המקושטים לכבוד הכריסמס, להתרשם מעצי האשוח בכניסה לחנויות ולבתי המלון, מהתאורה הצבעונית ומהמוני הצליינים הפוקדים את העיר וגם לשלב סיורים באתרי תיירות נוספים בעיר.  

אחד המלונות המומלצים בנצרת, הוא מלון רימונים מעיין שהוקם בשנת 1999 ושייך לרשת רימונים. המלון ממוקם בלב העיר העתיקה, בין סמטאות השוק הססגוניות ושוקקות החיים ובקרבת אתרי תיירות אטרקטיביים ובהם כנסיית הבשורה המפוארת ושוק התבלינים המשכר בריחותיו, ההופכים את המלון לנקודה אסטרטגית ומיוחדת בנצרת.
מלון רימונים  מעיין בנצרת מציע 226 חדרים מרווחים ומאובזרים וביניהם חדרי פטיו וחדרי כנסייה. בנוסף כולל המלון 5 חדרים המותאמים במיוחד לנכים ובעלי מוגבלויות ומאובזרים לנוחיותם המרבית (אמבט מותאם, רוחב דלת המתאים לכיסאות גלגלים ועוד).

כמדי שנה, תתקיים גם השנה, ארוחת ערב חגיגית בערב חג המולד לאורחי מלון רימונים מעיין נצרת. במסיבת עיתונאים שהתקיימה להיכרות עם ארוחת הכריסמס במלון רימונים מעיין נצרת, ציין מנכ"ל המלון, סתיו שלו, כי מטרת המלון היא למשוך יותר ישראליים שיחוו את אווירת הכריסמס, בדומה לאווירה באירופה. עוד ציין שלו: "המחירים במלון הם אטרקטיביים ותחרותיים, המלון מציע בכריסמס  מחיר של 530 ¤ לזוג ללינה וארוחת בוקר", שלו  הוסיף: "המטבח הוא מקומי ולא כשר ומגיש ארוחת חג עשירה מאוד המלווה באלכוהול כיד המלך".
השף ניסים יעקב לוי, העובד ברשת מלונות רימונים  כ-11 שנים, יגיע במיוחד למלון בחג וינצח גם השנה על ארוחת הכריסמס במלון. במסיבת העיתונאים ציין השף לוי: "בארוחת הכריסמס רצינו להביא חומרי גלם מקומיים עם חומרי גלם מודרניים על מנת לתת טעמים אותנטיים עם הגשה מודרנית". 

חוויית ארוחת הכריסמס שמציע מלון רימונים היא חוויה קולינרית עשירה צבעונית ומיוחדת המאפיינת את חג הכריסמס ואין כמוה במלונות אחרים בארץ.
במהלך מסיבת העיתונאים, נחשפנו לתפריט ארוחת הכריסמס ולאווירה החגיגית שתלווה אותו.  שולחן ארוך ורחב הוצב לאורכו של חדר האוכל המרכזי, כשהוא מכוסה במפה לבנה עם שנדלירים קטנים בצבע לבן שפיזרו אור יקרות עשיר ממנורות השמן קטנות. הצלחות הצבעוניות, כוסות היין המהודרות וסט הסכו"ם היוקרתי,  הוסיפו אף הם לאווירה החגיגית והעשירה של ארוחת הכריסמס.
המלצרים הרבים שעמדו לרשותנו במהלך מסיבת העיתונאים, הגישו לשולחנות את מנות הפתיחה שכללו לחמי מחמצת ומטבלים בטעמים שונים כגון קונפי שום, עגבניות מיובשות, טאפנד זיתים, רוטב פסטו, שמן זין וחומץ מלסמי. המנות הראשונות בארוחת הכריסמס כללו היו: קפצ'יו פילה בקר, עלי רוקט ופרמזן, אף כיכב הסביצ'ה דג אינטיאס, הסשימי והסלט ירוקים.
בין המנות הוגשו יינות משובחים ולאחר אתנחתא קלה המשכנו במנות הביניים מעוררות ההתפעלות, שכללו בין השאר פילה לוקוס לבן צרוב בגיל, עם קוסקוס חומוס ספרדי ושמן עמוק. בין המנות העיקריות בלטו דואט פילה בקר צלה טלה, רביולי פטריות ואספרגוס צרוב.
מנות הקינוח החגיגיות והצבעוניות כללו "צנצנת גבינה" ממולאה במוס שוקולד בלגי עם קרם ברולה, לצדו הונחה דיסקית מקרון בשילוב קרם פטיסייר וגם מנת הקינוחים "אופרה" ובה מלבן שכבות דקאווז שקדים, דפי שוקולד דקיקים בשילוב של קפה אספרסו וטוויל קרמל מוזהב.

במהלך חופשת הכריסמס מציעה העיר נצרת מבחר אטרקטיבי של סיורים ומקומות בילוי. מומלץ לבקר במפעל חלווה נצרת הידוע  שנוסד לפני למעלה מ-4 עשורים, לראות ולשמוע את תהליך הכנת הטחינה והשומשום הנודעים  באיכותם הגבוהה ומומתקים גם בסודות משפחתיים של בעלי המקום.
לא הרחק משם נמצא מפעל החימר "פאח'ורה", שגם בו מומלץ לבקר ולראות את תהליך הפקת  החימר ויצירת  הכלים ממכונה עתיקת יומין שהובאה מאירופה ועד היום משרתת את המפעל.
בין הסיורים מומלץ להיכנס לאתנחתא קלה ב"קפה ותה אבו סאלם" הקיים משנת 1914 וממוקם בסמטה מבודדת בעיר העתיקה. מומלץ ללגום את תה הקינמון והאגוזים שהוא סימן ההיכר של המקום ולהרוות את הצימאון  עם משקה הלימונים והרימון הקר.

וכמובן, מומלץ לשלב בסיורים גם ביקור בהר הקפיצה בנצרת, להתרשם מהשרידים הארכאולוגיים , מהתצפית היפה ומהתפתחותה של העיר נצרת, שכיום הינה העיר הגדולה ביותר בחברה הערבית ומונה כ-80,000 תושבים אשר 70% הם נוצרים ו-30% הם מוסלמים.

השאירו פרטים
ואנחנו נחזור אליכם בהקדם האפשרי
decorative line