הילטון תל-אביב משתף פעולה עם "מלח הארץ" בפרויקט חדשני המשלב תמצית טבעית במקום מלח

 מאת: בת-שבע כביר

מלון הילטון בתל-אביב ישלב בתפריט החלבי המוצע במסעדת ה"לאונג'" בקומת הכניסה של המלון תמצית טבעית חדשנית המאפשרת להפחית את כמות המלח במנות המוגשות לאורחיו.
מדובר בתמצית המוצר UMAMIX - מבית חברת "מלח הארץ" שהיא תמצית אוממי 100% טבעית המעניקה לכל מנה טעם עשיר ומאפשרת להפחית את כמות המלח  בצורה משמעותית. אוממי הוא "הטעם החמישי" פירושו ביפנית delicious taste""  - מופק ממלח ים ורכז ירקות עשירים באוממי .

לדברי השף הראשי רפיק ג'אברין האחראי על הפרויקט "קבוצת מלונות הילטון העולמית שמה לה למטרה לקדם אוכל בריאותי במלונותיה. מאות מלונות הילטון מציעים במסעדותיהם, בנוסף לתפריטים הרגילים, גם אפשרויות למנות יותר בריאות, מופחתות קלוריות ועשירות במרכיבים בריאותיים, אך יחד עם זאת מנות גורמה שניתן להתענג עליהן". לדבריו שילוב התמצית החדשנית היא ייחודית להילטון תל-אביב וכולנו תקווה כי הצלחת הפרויקט יעורר עניין במלונות הילטון נוספים ברחבי העולם. "מבחן הטעם וברכת הסועדים הם שיובילו את ראשי הילטון להחלטות עתידיות ואנו בהחלט חושבים חיובי ונהיה גאים להוביל מהלך בריאותי ייחודי שכזה בחברתנו", מציין שף רפיק.
רויטל בן שחר, מנהלת השיווק של "מלח הארץ", מפתחת ויצרנית  ה- UMAMIX, מציינת כי "שימוש ב-UMAMIX מאפשר כעת לשפים במסעדות ולמנהלי פיתוח בחברות המזון, להפחית באופן משמעותי את כמות המלח ולתחלף את ה- MSG (מונוסודיום גלוטומאט) ובכך לתת ללקוחותיהם מוצרי מזון בריאים יותר וטעימים יותר, ללא פגיעה בטעמים המוכרים. אנו גאים לשתף פעולה עם הילטון תל-אביב בפיילוט ראשוני זה,  למוצר פורץ דרך שזוכה להצלחה בעולם ובעתיד ישווק גם לקהל הצרכנים בישראל".


למה אוכל בריא?

מחקרים שערכה הילטון העולמית לאחר שהשיקה לפני כעשור את קונספט " ארוחת הבוקר הבריאה" במלונותיה , הוכיחו כי אורחיה מגלים דאגה גוברת והולכת לבריאותם ולאורח החיים הגסטרונומי שלהם", אומר שף ג'בארין. "מרביתם מבקשים לדעת יותר ויותר על ההרכב התזונתי של האוכל המוגש להם. יותר מכך – הם מבקשים שיאפשרו להם ליהנות מאוכל קל ובריאותי יותר".
עוד אומר השף: "כל אשפי המטבח של הרשת הונחו לאמץ כלשונה את הנחיית מדריך ה – "HEALTHY OPTIONS  " שנשלח ממטה החברה למלונות הילטון בחמש יבשות. עיקרייה – כל מרכיבי האוכל חייבים להיות מן האיכות המעולה ביותר ובמקביל צוות עובדי המטבח ומלצרי המסעדות מחוייבים לעבור הדרכה קפדנית ומקיפה כדי לעמוד בהבטחה שבה".
הילטון מחייבת את מלונותיה להציע לפחות 4 מנות המוגדרות כבעלות אורינטציה בריאותית בכל מסעדה, אשר יובלטו בתפריט או במסעדה עצמה. אשפי המטבח מתבקשים להקפיד על חומרי גלם מעולים, על שימוש במוצרים טריים, כאשר החומרים האמורים מחויבים להיות מאוחסנים לפי התקן הנדרש ומבושלים כך שישמרו על איכותם. עוד אומר רפיק: "ההוראה היא להשתמש בשמנים מן הצומח ולא בשמנים מן החי. בנוסף אנו מקפידים להקפיד על הפחתה משמעותית של חומרים המעודדים השמנה כחמאה, גבינות שמנות וקצפת. חשוב מאד גם לא להגזים בגודל המנה ואף לאזנה יחסית למרכיבי ארוחה נורמלית. פרויקט ה – UMAMIX משתלב עם תפיסה בריאותית זו במסעדת ה"לאונג'" בקומת הכניסה של המלון והצלחתו תיבחן לקראת הרחבה לתפריטים נוספים בעתיד", מציין השף.

על חברת  "מלח הארץ"

"מלח הארץ" הנה היצרנית העיקרית של המלח בישראל מאז 1922. "מלח הארץ" הנה חברה שורשית ומתחדשת, המצמיחה תעשיה מועילה לאדם, לקהילה ולסביבה. "מלח  הארץ" מובילה את מהלך מיתוג עולם המלח בישראל ומציעה מגוון רחב של מלח ים משובח בטעמים, במרקמים ושימושים שונים.     

על השף רפיק ג'בארין

שף ג'בארין (45) השתלם במהלך עבודתו במספר ניכר של כמה מהידועים שבמלונות הילטון בתבל ובמסעדות מובילות רבות. בהם – הילטון "מטרופול" בלונדון , "הילטון פארק-ליין" לונדון תחת השף הנודע טוני מרשל "מלון סבוי" לונדון תחת השף ג'רמי פוקס , "מסעדת windows”" תחת השף ז'ק רולנסי, "מסעדת Laurent בפריס תחת השף אלן פגורה  ו"מסעדת square " לונדון תחת השף פיל האוורד.  רפיק ערך פסטיבלי אוכל לאניני הטעם המייצגים את המטבח הישראלי בהזמנת משרד החוץ עבור שגרירויות ישראל בחו"ל, חויה שלדבריו קירבה אותו למאכלים ומטעמים ממטבחים שונים  ברחבי הגלובוס. החל מקיץ 2015 משמש רפיק כשף הראשי של המלון לאחר שהחליף בתפקידו את השף הותיק אביגדור ברי אשר פרש לגמלאות.
האני מאמין של שף רפיק -  בישול עם מוצרים טריים, עשבי תיבול ומרכיבים דלי שומן.

 

 

 

 

השאירו פרטים
ואנחנו נחזור אליכם בהקדם האפשרי
decorative line