פסטיבל האוכל הקוריאני בישראל: הרמוניה של טעמים וחושים

מאת: בת-שבע כביר

בעולם המטבח הקוריאני זוכה לפופולריות רבה, בישראל המטבח כמעט ואינו מוכר, לאחרונה קיימה שגרירות קוריאה ארוע קולינרי מיוחד שנערך במסעדת "ריבר" בפתח תקוה.

המטבח הקוריאני ("האנשיק" – כפי שהוא מכונה בקוריאנית) מורכב מהרמוניה של טעמים - מהווה נדבך חשוב בתרבותה של קוריאה ומשקף את אופייה. המטבח הקוריאני ידוע כבריא מאוד ובעל ערך תזונתי גבוה והוא זוכה בשל כך לפופולריות רבה בעולם. המנות מתאפיינות בשימוש ברכיבים טריים, טבעיים, מתובלים ומותססים. רק לאחרונה פורסם כי זהו המטבח המאוזן ביותר בעולם מבחינת ערכים תזונתיים וסגולות רפואיות וזאת בשל מגוון המרכיבים שבו.

שגריר קוריאה בישראל, לי גון-טה, הביע תקווה שהאירוע הקולינרי יתרום לכך שהציבור בישראל ייחשף לתרבות המטבח הקוריאני העשיר בטעמים.

על הכנת המנות הקוריאניות הופקדו השף הקוריאני, ג'ונגהי יאנג, שהגיע לאירוע הקולינרי במיוחד מסיאול ושף רשת ריבר, סאמר אבומורא.  המנות הקוריאניות המיוחדות והמסורתיות, הביאו לידי ביטוי את ייחודו של המטבח הקוריאני העשיר בטעמים, בצורת הגשתם האסטית  והצבעונית כשאחת מגולות הכותרת באירוע הקולינרי היה קימצ'י כשר לצד מנות מיוחדות נוספות המאפיינות את המטבח הקוריאני העשיר בטעמים, אסתטיקה ובריאות

במסגרת החגיגה הקוינלרית הוגשו המנות הקוריאנית: קימצ'י, ביבימבאפ (אורז עם מבחר ירקות), פאג'ון (מעין לביבות עם שרימפס ובצל ירוק), ג'אפ-צ'ה (אטריות בטטה מוקפצות עם ירקות), בולגוגי (פרוסות סיריליון דקות במרינדת ברביקיו קוריאני), Dakgalbi (עוף פיקנטי) ועוד.

בתמונה מימין לשמאל: רעיית שגריר קוריאה; שגריר קוריאה, לי גון-טה, השף הקוריאני, ג'ונגהי יאנג, שף רשת ריבר, סאמר אבומורא ומנכ"ל רשת ריבר, טל נחמיה.

 

                                                       

 

השאירו פרטים
ואנחנו נחזור אליכם בהקדם האפשרי
decorative line