מלונות הילטון ישראל: קורסי הכשרה מקצועיים בתחום הבישול/טבחות 2015

 מאת: בת-שבע כביר

משרד הכלכלה, בשיתוף מלונות הילטון ישראל, קיימו במהלך שנת 2015 שני קורסי הכשרה מקצועיים בתחום אומנות הבישול/טבחות, בהשתתפות כ - 40 תלמידים ובהשקעה של כ – 800 אלף שקלים. הקורסים, פועלים במודל של 'כתה במפעל' – המשלב הכשרה עם עבודה מעשית – ומתקיימים במלון הילטון תל-אביב, שהעמיד לרשות הקורס, את מיטב השפים המועסקים במלון.

השבוע הסתיים הקורס הראשון  ,במסגרתו התמודדו התלמידים, בין השאר, עם מגוון נושאים עיוניים, כגון: תורת החומרים, תורת התזונה, תברואת מזון, תורת התפריט ותרגול מעשי של יסודות המטבח, מאכלי עמים, מאכלי עדות, מטבח גורמה, בישול מוסדי, יסודות הקונדיטראות והקינוח, קישוטי מזון, צורות הגשה ועוד.
ההכשרה פוקחה ומומנה ע"י האגף להכשרה מקצועית בלשכת הממונה על התעסוקה – הבוגרים אשר עמדו בהצלחה בבחינות הגמר הממלכתיות (עיוני ומעשי) יזכו בקרוב לתעודת הסמכה ממשלתית סוג 1 בטבחות ממשרד הכלכלה. בתום ההכשרה ישתלבו חלק מהבוגרים באחד ממלונות הילטון בישראל: הילטון תל אביב, וולדורף אסטוריה ירושלים והילטון מלכת שבא באילת. מלונות הילטון בישראל יעסיקו כ-20 מהבוגרים ויסיעו לייתר התלמידים במציאת תעסוקה.

גלעד שלוש, מנהל משאבי אנוש הילטון ישראל: "הביקוש לבעלי מקצוע בתחום הגסטרונומיה במלונותינו בישראל ובעולם הולך וגובר עם השנים. אנו חשים כי הפוטנציאל האנושי הצעיר בישראל הוא עצום וכדאי לטפחו מיד לאחר שרותי הצבאי במקום לייבא אשפי מטבח מקצועיים מעבר לים. אנו חשים שהקורסים האלה , בעידוד המשרד, הן הדרך הנכונה להשקיע בצעירים מוכשרים המשוועים למקומות עבודה בתחומים שהם באמת אוהבים והכוונתם לסטנדרטים הגבוהים ביותר של קבוצת הילטון תסייע רבות להתפתחות האישית ולפתרון המחסור בידיים עובדות בתחום בארץ".

בתמונה: בוגרי הקורס בטקס הסיום עם רוני פורטיס, מנכ"ל רשת הילטון.

השאירו פרטים
ואנחנו נחזור אליכם בהקדם האפשרי
decorative line