מסעדת החצר בירושלים: בילוי קולינארי מומלץ במתחם התחנה

מסעדת השף הבשרית הכשרה כוללת תפריט ים תיכוני עשיר ומגוון עם טעמים ושילובים מעניינים

מאת: בת-שבע כביר

אחד המקומות המומלצים לבילוי קולינארי במתחם התחנה בירושלים הוא מסעדת החצר-מסעדת שף כשרה בניצוחו של השף מוטי אוחנה. מסעדת החצר קיימת אמנם כבר כשמונה שנים, אך אנחנו נחשפנו אליה רק לאחרונה, בתום בילוי לילי במתחם התחנה.

המסעדה ממוקמת בקצה מתחם הבילויים של מתחם הרכבת הישנה בירושלים, בתוך מבנה בצבע אפור שבמבט ראשון קשה לעמוד על טיבו . רק כשפותחים את שער הברזל ונכנסים למבנה דרך שביל קטן ומטופח, מתגלה מסעדת החצר.
חלל המסעדה מרווח ובעל אופי תעשייתי מודרני. הצבעים השולטים במסעדה הם אפור וחום כאשר התאורה היא אינטימית ורכה. מסעדת החצר כוללת שני מפלסים, בר עשיר ומטבח פתוח שבו ניתן לראות את אופן הכנת המנות.

על הכנת המנות מנצח השף מוטי אוחנה, בוגר בית הספר הגבוה לבישול "קורדון", ששימש בעבר  כשף במסעדת 'צ'אקרה' הירושלמית ומאחוריו  12 שנות ניסיון בתחום המסעדנות.
הגענו לארוחה בשעת ערב מוקדמת ומלצרית נעימת סבר הובילה אותנו לשולחן רחב הצמוד לחלונות הגדולים המשקיפים לחצר.

מנות הפתיחה שהוגשו  היו טריות ונבחרו בקפידה מחומרים טריים  ואיכותיים. על השולחן הונחו שתי  כיכרות פרנה מרוקאיות חמות וטריות שרק יצאו מהתנור ולצדן הונחו מנות הפתיחה בצלוחיות קטנות שכללו קרם חצילים עם סילאן וצנוברים, סלט מנגולד עם בשר טחון, מטבל ירוק עם חמוצים ואגוזים, פלפלים חרוכים, קישואים עם טחינה וזיתים.
בעודנו מתענגים על מנות הפתיחה הטריות, הצטרף לשולחננו  מוטי אוחנה, הבעלים והשף של מסעדת החצר וסיפר לנו שהבולט מבין תפריטיו הוא התפריט הים תיכוני, אותו הוא מגוון בזכות החומרים הטריים המוגשים במסעדה.

לאחר מנות הפתיחה הוגשו לשולחננו  מנות הדגים, שבין המומלצות שביניהן היו  טונה צרובה במיסו וסומסום על איטריות ורמיצ'לי ומנת  פילה דניס עם תפוח אדמה מושחם, תרד, עגבניות וגרמולטה.  מנות הדגים היו מעדן בין השאר בזכות הטריות של הדגים, וכמובן שלהשלמת הארוחה לגמנו  יין ישראלי איכותי .
גם מנות הבשר שהוגשו לשולחננו, הפתיעו בטעמים ובשילובים מעניינים כמו מנת חזה מולארד עם ראגו עדשים שחורות בציר דובדבני אמרנה ומנת אסאדו עגל  ברוטב ברביקיו, תפוזים וג'ינג'ר.
ואיך אפשר לסיים ארוחה מענגת בלי קינוח?  גם הקינוחים עמדו ברף הגבוה של הארוחה, בזכות גלידת וניל עם דבש ענבים, טחינה גולמית, סיבי חלבה ופיסטוק וצלחת פטיפורים עשירה בליווי  אספרסו קצר.

מסעדת החצר אוחזת בגן אירועים רחב ידיים שיכול לארח כ-300 איש, בשעות הצהריים ניתן לערוך במסעדה עצמה אירועים קטנים עד 100 איש.

      

 

השאירו פרטים
ואנחנו נחזור אליכם בהקדם האפשרי
decorative line