לארא: חוויה קולינארית כשרה באווירה ירושלמית יוקרתית

מסעדת הגורמה הכשרה חוגגת שנתיים ומציעה מטבח ישראלי ים-תיכוני עם נגיעות אירופאיות אותנטיות ותפריט מגוון עם ספיישלים מתחלפים

מאת: בת-שבע כביר

מי אמר שאין מסעדה שף יוקרתית כשרה בירושלים? מזה שנתיים פועלת במדרחוב בן שטח בלב ירושלים מסעדת השף היוקרתית לארא, המתהדרת בכשרות בד"ץ בית יוסף ובתפריט גורמה עשיר.

העיר ירושלים מספקת מבחר גדול של אטרקציות תיירותית, אך הצד הגסטרונומי של המסעדות הכשרות בירושלים הוא די מצומצם. מסעדת לארא, בניצוחו של ליאור חפצדי, הביאה איתה סטנדרטים חדשים מגוונים ואיכותיים לענף מסעדות השף גורמה הכשרות בעיר. 

הבעלים והשף של מסעדת לארא , ליאור חפצדי, פתח את המסעדה לאחר שצבר ניסיון במסעדות היוקרה  ארקדי, קנלה, ו -Restorente de vitorio האיטלקית, עטורת כוכבי המישלן והוא  ידוע בחיבתו לטעמים עשירים, מגוונים, מקוריים ולחידושים תמידיים.

 

חפצדי מציג במסעדה סגנון קולינרי ישראלי המשלב השפעות מכל העולם ומפגין את כישוריו במטבח הפתוח לעיני הסועדים תוך שהוא מקפיד להכין ולעטר כל מנה המוגשת בצורה אסטטית לסועדים. לדברי ליאור, אחד מסודות המטבח שלו הוא השימוש בחומרים טריים תוך שימוש נכון בתיבול. כבר בכניסה למסעדה, נגלה לעיני המבקרים מקרר הבשרים המאפשר לכל סועד לבחור את נתח הבשר שיוגש על צלחתו.
 
המסעדה כוללת כ-130מקומות (כולל בחוץ) וחדר VIP המכיל 15 מקומות. בנוסף, המסעדה מעניקה שירותי קייטרינג עם מגוון מנות הבית ואפשרות להתאמת תפריט מיוחד לאירועים. החלל הפנימי מרווח ואת קירות המסעדה מעטרת אבן ירושלמית המוסיפה לאווירה. גם התקרה הגבוהה בעלת הקשתות משרה על המקום מראה ירושלמי אותנטי. לאווירה היוקרתית במסעדה תורמים גם התאורה הרכה והמפות הלבנות הפרושות על השולחנות עם סט סכו"ם מכסף.

מיד עם כניסתנו למסעדה נחשפנו לריחות הנעימים של התבשילים ולפעילות השפים שעמלו על כל מנה במטבח הפתוח. עם ישיבתנו סביב השולחן הגישה לנו המלצרית קנקן מים צוננים ולחמניות טריות הישר מהתנור, עם מבחר מנות ראשונות. בין המנות הראשונות היו סלט אנדיב שכלל עלי אנדיב עם טרטר פירות, חומץ בלסמי ורכז רימונים, הסלט בלט בטריותו ובעושר הרטבים המענג שהשתלב עם היין הלבן שהזמנו.

המקוריות והטעם המיוחד לא פסחו גם על מנות ראשונות נוספות, שהמיוחדות שבהן לטעמינו היו סשימי דג ים עם תאנים מקורמלות, קרפצ'יו סלמון עם צנוניות, שאלוט, שמן זית,לימון וואסאבי ווויניגרט וסויה קרפצ'יו פילה בקר, פטריות צלויות, שאלוטים מקורמלים וחלמון של שליו וסרדינים צרובים בשמן זית כתית.

גולת הכותרת במנות העיקריות שהוגשו לצד יינות אדומים היו נתח אנטריקוט עם  עגבניות צלויות וכן מנה של מניפת חזה ברווז עם אנדיב מזוגג ברוטב תפוזים ודבש, מוגש עם פירה תפוחי אדמה ורטבים עדינים, שהשאירו אותנו עם טעם מיוחד ובלתי מתפשר.

אמרו לנו שאסור לוותר על הקינוחים בלארא, ואכן המתנה של מספר דקות הייתה כדאית, כשלשולחננו הוגשו אספרסו קצר ועוגת שוקולד חמה  עם מרנג לימון וקרם פירות יער, שצינן במתיקות עדינה את עוגת השוקלד החמה.

מסעדת לארא היא בהחלט מקום המשלב בילוי לצד ארוחת גורמה משובחת באווירה ירושלמית יוקרתית , עם שירות מצוין ומחירים המשקפים את האיכות הבלתי מתפשרת של המסעדה ונותנים תמורה מלאה לסועדים.

                                                                                        הכותבת הייתה: אורחת במסעדת לארא

 

השאירו פרטים
ואנחנו נחזור אליכם בהקדם האפשרי
decorative line