חשיפה ראשונה: כך יראה מלון ריץ-קרלטון בהרצליה פיתוח

 
                

                                             מכירת הסוויטות תחל בספטמבר

קבוצת תדהר וחברת עדי'ס מרינה, חושפות לראשונה איך יראה מלון הריץ קרלטון בהרצליה פיתוח, הצפוי להיפתח בסוף 2012, בהשקעה של כ-600 מיליון ¤ ומודיעות על תחילת השיווק של סוויטות הנופש היוקרתיות במלון, בספטמבר הקרוב.

                                          מחירי הסוויטות החל מ 2.4 מיליון ¤

מאת: בת-שבע כביר

כפי שפורסם בדצמבר האחרון, קבוצת תדהר, בראשות גיל גבע ואריה בכר, וחברת עדי'ס מרינה, בראשות עדי שטראוס ועירית שטראוס, מקימות לראשונה בישראל, את מלון ריץ-קלרטון הרצליה, אשר יציב סטנדרט חדש בתחום המלונאות והתיירות בכל הקשור ליוקרה, שרות, אירוח ונוחות.

ריץ-קרלטון, הינו המותג המוביל בעולם המלונאות והאחראי על מיסוד ומיתוג השירותים והסטנדרטים היוקרתיים ביותר בענף המלונאות, אשר הפכו למונחים גנריים בענף זה. סוויטות הנופש של רשת ריץ-קרלטון, הנהנות משירותי המלון, זוכות בעולם כולו לביקוש רב ונחשבות לנכס נחשק.

גיל גבע, מנכ"ל קבוצת תדהר, אמר: "ריץ קרלטון בישראל, זו בשורה לתחום המלונאות אך יותר מכך- לעולם שרות הלקוחות בישראל בכלל. זוהי רשת שקבעה סטנדרטים של שרות אשר אין להם אח ורע והיא משמשת מודל לחיקוי בעולם כולו. הפרויקט צפוי להיפתח לשיווק בספטמבר 2010 ומתוכנן להסתיים בסוף 2012".

סיגל בן מנשה, מנהלת השיווק של קבוצת תדהר, אמרה: "אנחנו בונים מלון בן 12 קומות אשר יציע כ-190 סוויטות מפוארות הכוללות מרפסות פתוחות עוצרות נשימה. מתוכן כ-80 סוויטות של המלון יוצעו למכירה כסוויטות נופש, אשר בעליהן יוכלו ליהנות מהן בתקופות שימוש עצמי בחלק מהשנה, וביתרת השנה תושכרנה היחידות לציבור הרחב. בעלי הסוויטות הנמכרות יוכלו ליהנות מגישה לכל המתקנים והשירותים המיוחדים אותם מציע המלון".

הארכיטקטורה הופקדה בידי רני זיס, אדריכל ומתכנן ערים בינלאומי, בעל למעלה מ-20 שנות ניסיון מקצועי בתכנון בתי מלון, אשר שמו נקשר בפרויקטים בינלאומיים, ביניהם מלון פלאזה בניו יורק, מלון קוונטין בברלין ומלון Wroclaw Scheme בפולין.

על עיצוב המלון הופקד "GAIA Studio" עטור הפרסים ממנהטן, האחראי לעיצובם של רבים ממקומות הבילוי והאירוח מהיוקרתיים והמקוריים ברחבי הגלובוס, ביניהם בתי המלון W במקסיקו סיטי וסאול.

על העיצוב מפי אילן וויסבורד מעצב ראשי ומייסד "GAIA Studio":

"באשר לעיצוב המלון הנחשב לאייקון של יוקרה, היה לנו חשוב ליצור יצירה הוליסטית שתעמוד במבחן הזמן ותהפוך בעצמה לנקודת ציון. התחשבנו בהיסטוריה המכובדת ובמסורת של ריץ-קרלטון הכוללות תחכום ויוקרה ושילבנו את אלו עם ערכים ים תיכוניים מודרניים. המטרה החשובה ביותר הייתה לספק חוויה ייחודית עבור אורחינו, כזו שתספק לך נוף אלגנטי ויפה בזכות האזור בו נמצא המלון והנוף הנראה ממנו.

המונח "ים תיכוני", מספק תמונה של חום, חולות מוזהבים וחופים כחולים מדהימים. השתמשנו באלמנטים הללו כצבעי המפתח, בנוסף לאמנות מקומית של אמנים ישראלים, וחומרים טבעיים מארץ ישראל. אלמנט נוסף בעיצוב המלון הוא לאפשר לאורחים להתפעל כל פעם מחדש מנוף המרינה ע"י הדגשתה.

קווי המתאר אמנם נקיים ומודרניים, אך הפינישים הם בחום, בלוז וצבעים חמים – כל זאת כדי לצייר את התמונה שבחוץ, בפנים.

הסוויטות מעוצבות כך שנוצרת אווירה של רוגע, כזו שמאפשרת לחוש את ההרגשה בכל אחד מהחושים שלך. העץ מוסיף חום ויוקרה בעוד שהסלע והעור מספקים גוון נקי ואלגנטי. השניים משלימים אחד את השני עם הפשטות האלגנטית שלהם ומספקים רקע מעודן עבור הרהיטים – פרטי אומנות כשלעצמם.

המקלחות וחדרי השירותים פשוטים אך עם זאת יוקרתיים. מקלחת שקופה מאפשרת לאורח נוף לחדר השינה ולים המדהים, כאשר האור מבחוץ מקרין על החדר ומעצים אותו. השיש החום–לבן וקיר האבן מודגשים כנגד הפינישים החמימים של חדר השינה. העיצוב הוא של טוהר, חום ואינסופיות – בדיוק מה שהאורחים צריכים על מנת ליהנות מהאירוח במלון."

על סטודיו גאיה

החל מסוף שנות ה-90 אי אפשר היה לומר "אירוח טרנדי" במנהטן בלי לפגוש בחותם של סטודיו גאיה. הודות לעיצובים דרמטיים שנעשו עבור רשת מלונות "דבליו הוטלס" במקסיקו סיטי ובסיאול השפעתה של החברה גדלה בקנה מידה עולמי.

בשנת 1996 סטודיו גאיה זכה במקום השני בפרס ע"ש ג'יימס בירד לעיצוב מסעדות.

הסטודיו משלב "שיק" מינימלי עם אלמנטים תיאטרליים בעיצוב, כדי ליצור מקומות אופנתיים ומצליחים. מסעדת "קפיטריה" בצ'לסי מעוצבת כדיינר משנות ה-50, מסעדת הסושי הסקסית "רחוב בונד" בנוהו, והנקודה החמה בהארלם "ג'ימיז אפטאון" – אלו הם עיצובים של גאיה. אחריהם באו מסעדות המשך: "קפיטריה, מיאמי" ו"ג'ימיז דאון טאון".

כאשר סטודיו גאיה התרחב, המייסד אילן וייסברוד עבד על פיתוח הפילוסופיה הייחודית של החברה – חיבור הרמונלי בין עיצוב הפנים לחוץ. כדי להבטיח את השלמות החזון, וייסברוד עיצב בעצמו את כל הרהיטים שהיו נחוצים בפרויקטים של החברה. החזונות היו רבים וכללו את כל תחומי הארכיטקטורה, ממיצגי אומנות עד לעיצובים סביבתיים.

באותו הזמן, מייקל ג'ורדן ביקש מהחברה לעצב את מסעדת "23" שלו בצפון קרוליינה. בזכות הפרויקט עם מייקל ג'ורדן ובזכות יכולות החברה, תפסה החברה תאוצה ויצרה תודעה בכל ארצות הברית. החברה אף עיצבה שתי מסעדות נוספות עבור ג'ורדן: "23" ו"מייקל ג'ורדן: בית סטייקים" בקזינו בקונטיקט. מסעדות כמו "נילה" בוושינגטון הבירה, "המועדון" בלאס וגאס, ו"דה וויב" בשיקאגו הם דוגמאות לפרויקטים נוספים של סטודיו גאיה ברחבי ארצות הברית. בניו יורק, עיצב הסטודיו את המסעדה המפורסמת במרכז רוקפלר "קנט' קול" ובצ'לסי את המסעדה-טרקלין "סוייד".
 
כדי למקסם את רעיונות העיצוב של החברה, וייסברוד אסף צוות חשיבה מתשע מדינות: ישראל, הודו, הונג קונג, קוריאה, טורקיה, מקסיקו, ברזיל, יפן ודומיניקה. הצוות דורבן כדי לעודד חשיבה יצירתית ושטף של רעיונות. כך הצליח הסטודיו ליצור מותג ייחודי.

לסטודיו גאיה יש פרויקטים בתחום הבארים, המסעדות והדיסקוטקים, הסטודיו והמלונאות. לחברה פרויקטים בדובאי (בר-מסעדה במלון "מריוט"), במקאו (אחוזת פלייבוי המזרחית), בטורונטו, בלוס אנג'לס ולבאס ווגאס. כמו כן, החברה עיצבה בתים פרטיים על צוק באל טמרינדו, מקסיקו.

בעזרת הניסיון העשיר שצברנו במהלך פרויקטים כגון רשת מלונות תומפסון, רשת סטארווד,  עוד רשתות מלונות מהטובות בעולם, יש לנו את היכולות ליצור פרויקט פנטסטי וייחודי בכל מובן אפשרי, מעיצוב עד לבניה וניהול. אנו מבינים ורגישים כלפי צרכי הבעלים, ומתחשבים בתקציב ובמועד סיום הפרוייקט.

וייסברוד מסכם את הפילוסופיה והחזון של החברה: "בסטודיו גאיה אנחנו מחפשים כל הזמן קליינטים שאיתם אנו יכולים לחקור את האפשרויות הטמונות בארכיטקטורה ובעיצוב, בעוד שאנו מאתגרים את עצמנו ואת התחום בכלל – מלונות, מסעדות, בתי עסק. אנו שמים דגש על התשוקה והיצירתיות כדי למצות את הפוטנציאל בעבודה ולהמשיך לשגשג כמעצבים וכבני אדם".


השאירו פרטים
ואנחנו נחזור אליכם בהקדם האפשרי
decorative line