ארוחת שבועות מעוטרת כוכב מישלן בדן תל אביב: מלון דן תל אביב יארח את שף גל בן משה, השף הישראלי עטור כוכב מישלן שיבשל ארוחה חד פעמית לחג השבועות יחד עם עובד אלפיה, שף המלון
מלון דן תל אביב יכין בערב חג השבועות ארוחה מיוחדת לאורחיו שתוצע בליל חג השבועות ה-16 במאי 2021. המלון יארח את שף גל בן משה, השף הישראלי עטור כוכב מישלן שיבשל ארוחת ערב מיוחדת לחג השבועות ביחד עם עובד אלפיה, שף המלון.
למחרת ב-17/5 אורחי מלון דן תל אביב יוזמנו למפגש chef's talk "אחד על אחד", במסגרתו איש הקולינריה דוד קישקה יארח את השף גל בן משה לשיחה אישית על האתגרים סביב שימור כוכב מישלן, על המשמעות של קולינריה ישראלית בברלין, על ההשפעות ומקורות ההשראה, על התכניות לעתיד ועוד. בתום המפגש יוקצה זמן לשאלות הקהל.
השף גל בן משה ועובד אלפיה שף מלון דן תל אביב יבשלו יחד ארוחת שבועות מיוחדת שמתחברת לרוח החג על טהרת הדגה המקומית והתוצרת המקומית העונתית המשובחת שיש לישראל להציע.
בארוחה אורחי המלון ייהנו ממגוון מנות מפתיעות, כגון: טארטלט סביצ'ה אנטיאס וחלמון שליו, פלמידה טורקית שסק מוצף ג'ינג'ר צנון לבן כבוש ושמן שקדים, מישמיש קונפי קרישה ובצל ירוק בגריל צזיקי ושמן קרישה, טורטליני לאבנה קציפת יוגורט חמאה חומה צנובר ומשוויה, גלידת פיסטוק קרם סולת דלעת קרושה דלעת בסיד וקציפת ורדים.
שף גל בן משה זכה לאחרונה, זו שנה שנייה ברציפות, בכוכב מישלן עבור מסעדת הפיין דיינינג שלו "פריזם" שבברלין. "פריזם" נפתחה בסיומה של שנת 2018 על ידי גל וזוגתו, ז'קלין לורנץ, ומוגדרת כמטבח עילי מודרני לבנטיני". היא זכתה לשבחים מקיר לקיר מן הרגע הראשון ולניקוד של 16 נקודות ב- Gault & MiIllau, שזיכה אותו במועמדות לפרס מאסטר שף ברלין על המטבח הייחודי שלו, לבסוף ב-2020, בתום שנה בלבד, השיג את כוכב מישלן הראשון שלו והוא בן 34 בלבד וכאמור שמר על התואר גם בשנה הנוכחית.
אצל בן משה, כל מנה נושאת סיפור של מרכיבים, רבות מתבססות על המטבח הערבי בפרט והמטבח המזרח ים-תיכוני בכלל, לצד תפריט יינות מהאזור, שעליו אמונה לורנץ.
מלון דן תל אביב יציע חבילת אירוח מלאה לליל חג השבועות ה-16/5/21 שתכלול ארוחת הערב חגיגית, קוקטייל קבלת פנים ויין הבית. למחרת האורחים ייהנו מארוחת בוקר עשירה בניצוחו של שף המלון, עובד אלפיה ושיעור יוגה בכל יום.
עלות חבילה זוגית ל-2 לילות (שבת-שני 15-17/5 או ראשון-שלישי 16-18/5) – החל מ-3956 ₪ בחדרי אקזקיוטיב הפונים לים. המחיר כולל את כל הארוחות והפעילויות המוצעות. למעוניינים בלילות נוספים מחיר מיוחד החל מ-920 ₪.
בתמונה: השף גל בן משה